НАТО є головним «якорем безпеки» для Німеччини - Бербок

НАТО є головним «якорем безпеки» для Німеччини - Бербок

Укрінформ
Північноатлантичний альянс наразі є головним «якорем безпеки» для Німеччини.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила глава МЗС ФРН Анналена Бербок в інтерв’ю суспільній радіостанції Німеччини Deutschlandfunk.

«Тепер, коли російський президент порушив усе це мирне співіснування, напавши на Україну і, таким чином, на європейський мирний порядок, нашим головним обов'язком, звичайно, є якнайкращий захист Європи, нашої країни та людей на нашому континенті. І НАТО є нашим головним якорем безпеки для цього», - прокоментувала Бербок нинішню роль Північноатлантичного альянсу для Німеччини.

За її словами, НАТО зараз також є «чимось більшим, ніж просто оборонний альянс» – «він захищає нашу демократію, він захищає нашу свободу».

«Нам дуже пощастило, що ми знаходимося в самому центрі Європи, але наші польські сусіди і друзі, країни Балтії, знаходяться або прямо на кордоні з Росією, або прямо на кордоні з Україною. І саме тому так важливо, щоб ми продемонстрували спільну європейську силу, щоб дати зрозуміти Путіну, що ми відстоюємо наш спільний мирний порядок в рамках НАТО. Згідно з девізом НАТО, один за всіх і всі за одного», - заявила міністр.

Також Бербок вказала на те, щоб європейські країни робили «більший внесок у власну оборону та зміцнення європейського стовпа в НАТО».

Читайте також: Дуда пропонує країнам НАТО збільшити витрати на оборону

Як повідомлялося, 4 квітня у Брюсселі продовжується робота Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ. Одним з головних питань цієї зустрічі є продовження військової допомоги для України. Сьогодні відбувається зустріч у форматі Ради Україна-НАТО за участі міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-