Це не ескалація: у Берліні прокоментували пропозицію НАТО координувати роботу «Рамштайну»

Це не ескалація: у Берліні прокоментували пропозицію НАТО координувати роботу «Рамштайну»

Укрінформ
Якщо координацію роботи формату «Рамштайн» перебере на себе НАТО, це не означатиме втягування Альянсу в пряме протистояння з Росією.

Про це оголосила на брифінгу в середу заступниця речника федерального уряду ФРН Крістіне Гоффманн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Участь НАТО у війні в Україні явно не пов’язане з цими пропозиціями, і це відповідає чіткій позиції канцлера та уряду», - сказала Гоффманн.

Вона уточнила, що йдеться про пропозицію, яку наразі обговорюють у Брюсселі міністри закордонних справ, а згодом розглядатимуть глави держав і урядів. Деталі її поки не розголошуються, і офіційний Берлін їх не коментує. Одне є зрозумілим: НАТО не має стати стороною конфлікту, і ця позиція є незмінною, підкреслила заступниця речника.

Читайте також: У разі приходу до влади Трампа контроль над «Рамштайн» може перейти від США до НАТО - Politico

Як повідомлялось, НАТО більше долучатиметься до координації зусиль у рамках Контактної групи оборони України, так званого формату «Рамштайн», для підвищення ефективності у постачанні зброї та військового обладнання, яких Україна потребує на полі бою. Про це оголосив перед початком зустрічі голів МЗС Альянсу його генеральний секретар Єнс Столтенберг. Раніше точилися розмови, що до цього дійде з урахуванням ситуації в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-