У разі приходу до влади Трампа контроль над «Рамштайн» може перейти від США до НАТО - Politico

У разі приходу до влади Трампа контроль над «Рамштайн» може перейти від США до НАТО - Politico

Укрінформ
Союзники США розглядають можливість передачі контролю над Контактною групою з питань оборони України (так званого формату «Рамштайн») альянсу НАТО, щоб убезпечити цей інструмент у разі приходу до влади в США Дональда Трампа.

Про це пише в вівторок Politico із посиланням на трьох європейських та одного американського чиновника, передає Укрінформ.

«США та інші західні країни розглядають можливість передачі альянсу НАТО очолюваної Сполученими Штатами багатонаціональної групи, яка координує постачання зброї в Україну»,- зауважується в публікації.

При цьому зазначається, що це розглядається як одна з кількох пропозицій, що може допомогти зберегти потік зброї до Києва у разі приходу до влади в Америці Дональда Трампа. Очікується, що це питання обговорюватиметься під час зустрічі міністрів закордонних справ НАТО в Брюсселі цієї середи й четверга.

Читайте також: Столтенберг пропонує країнам НАТО створити фонд для України на $100 мільярдів - Bloomberg

Інша пропозиція передбачає зміну статусу НАТО в групі «Рамштайн» - замість того, щоби повністю передавати Північноатлантичному альянсу контроль над роботою групи.

Як повідомляв Укрінформ, засідання Контактної групи з питань оборони України ініціюються Сполученими Штатами й проходять практично щомісяця в онлайн-режимі, або у форматі особистих зустрічей.

Фото ілюстративне / Austrian Wings Media Crew

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-