Росія ще не визначилась, чи відправляти нові військові підрозділи в Україну - британська розвідка

Росія ще не визначилась, чи відправляти нові військові підрозділи в Україну - британська розвідка

Укрінформ
Росія створює військові підрозділи, проте в країні ще не визначились – чи залишати їх на місті дислокації, чи відправляти воювати в Україну.

Про це в соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Так, у Лузі, у новоствореному Ленінградському військовому окрузі, оголосили про набір до нового 44-го армійського корпусу. Як зазначають аналітики, Росія докладає зусиль для розширення своїх збройних військ на північному заході країни, оскільки більша частина її військ залишається задіяною у війні в Україні.

«Росії майже ймовірно доведеться вирішувати, чи залишати нові підрозділи, такі як 44-й армійський корпус, у місцях їхньої дислокації після створення, чи перекидати їх для участі в операціях в Україні, щоб зберегти там боєздатність», - вважають у відомстві.

Читайте також: Британська розвідка проаналізувала мобілізаційні плани Росії на 2024 рік

Зазначається, що раніше новостворені підрозділи одразу ж перекидали в Україну. Аналітики вважають, що необхідність підтримувати військові операції в Україні «стримує більш широкі амбіції Росії щодо розширення своїх сил».

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російської армії в Україні з 24 лютого 2022 року по 26 березня 2024 року становлять близько 438 тисяч 160 осіб, з них 770 - за попередню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-