Сікорський говоритиме з генсеком НАТО про ракету РФ у повітряному просторі Польщі

Сікорський говоритиме з генсеком НАТО про ракету РФ у повітряному просторі Польщі

Укрінформ
В уряді Польщі відбудеться нарада з приводу порушення російською ракетою повітряного простору країни, глава польської дипломатії Радослав Сікорський планує провести розмову з цього приводу з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

Про це заявив у понеділок вранці журналістам глава МЗС Польщі Радослав Сікорський, передає Укрінформ з посиланням на PAP.

За його словами, це черговий інцидент з російською ракетою у повітряному просторі Польщі.

“Сьогодні ми матимемо нараду в канцелярії прем'єр-міністра, я також буду говорити з генеральним секретарем Північноатлантичного альянсу”,- підкреслив глава польської дипломатії.

“Це неприпустимо. Ми вимагатимемо пояснень, але отримаємо якусь демагогію”,- зазначив він, коментуючи виклик російського посла з цього приводу до МЗС країни.

За його словами, у розмові з російським послом буде висловлено співчуття родинам загиблих у "Крокус Сіті Холл", але також буде зазначено, що “замість того, щоб сіяти терор в Україні, Росія має зосередитися на протидії терору вдома”.

Читайте також: Польський політолог про проліт ракети РФ: Не можна сидіти й дивитися, їх треба збивати

Як повідомлялося, російська ракета о 05:23 (за київським часом) порушила повітряний простір Польщі в районі населеного пункту Осердув Люблінського воєводства і пробула в ньому 39 секунд.

В Оперативному командуванні ЗС Польщі повідомили, що російська ракета на 100% залишила повітряний простір Польщі, її також не було потреби збивати, оскільки відповідні сили контролювали траєкторію польоту.

МЗС Польщі повідомило, що вимагатиме від РФ пояснень з приводу порушення російською ракетою повітряного простору Польщі. У неділю чи понеділок до польського зовнішнього відомства буде викликано посла РФ у Польщі Сергія Андрєєва.

У ніч на 24 березня війська РФ завдали чергового масованого удару по Україні. Сили ППО знищили 43 повітряні цілі: 18 із 29 крилатих ракет та 25 із 28 ударних дронів «Шахед».

Фото: weekendfm.pl 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-