У Варшаві протестували проти блокади кордону з Україною

У Варшаві протестували проти блокади кордону з Україною

Укрінформ
У столиці Польщі 23 березня відбулась акція під назвою «Кордон – лінія життя». Близько сотні польських та українських активістів біля будинку уряду протестували проти блокади кордону з Україною.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Учасники скандували «стоп блокаді кордону», «ні російській пропаганді». Також вони тримали у руках плакати з написами «Free border», «Help Ukraine Today – Keep Russia Away», «Блокада шкодить обом країнам» тощо.

Один з організаторів протесту, Кароль Карпінський, наголосив, що близько мільйона робочих місць у Польщі залежить від торгівлі з Україною, і зараз ця торгівля «стоїть» через блокаду кордону.

За словами активіста, понад чверть польських підприємств, які ведуть міжнародну торгівлю, торгують з Україною, а Польща експортує в Україну набагато більше продуктів, ніж імпортує.

«Те, що зараз відбувається – це тиранія меншості, бо більшість хоче нормальних, приязних стосунків між Польщею та Україною. Більшість – проти цієї блокади, яка нищить нашу економіку, наших підприємців і допомагає Путіну», – зазначив польський активіст.

Учасники протесту наголосили, що водії живуть на кордоні по три тижні, не мають де помитися, не можуть нормально харчуватися, фактично є заручниками ситуації.

«Ми їздили до цих водіїв, вони розповідають, що дуже деморалізовані. Вони везуть гуманітарну допомогу чи продукти в магазини, хочуть якомога скоріше це доправити, але мусять тижнями стояти у черзі. Ми не маємо нічого проти протестів, бо це демократія, але ми проти саме такої форми протесту. Через блокаду кордону наші стосунки з Польщею погіршилися, і це - «рука» Росії, це пропаганда Росії», – зазначила одна з організаторок протесту Катерина Челядіна.

Читайте також: Україна та Польща 28 березня представлять спільну позицію щодо розблокування кордону

Як повідомлялося, польські аграрії у середу провели великий страйк, у межах якого були блоковані дороги, протести відбулися у понад пів тисячі місць по всій Польщі.

Головні вимоги фермерів залишаються незмінними: відмова уряду Польщі від Європейського зеленого курсу і блокада агропродукції з України.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-