Макрон: Той, хто думає, що Росія зупиниться на Україні, помиляється

Макрон: Той, хто думає, що Росія зупиниться на Україні, помиляється

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що те, що російські чиновники нарешті назвали війну проти України війною, а не спецоперацією, має наблизити європейців до усвідомлення реальності.

Про це він заявив на пресконференції після засідання Європейської ради в Брюсселі, передає кореспондент Укрінформу.

Коментуючи слова речника Кремля Дмитра Пєскова, який уперше визнав, що Росія перебуває "у стані війни", а не проводить "спецоперацію" в Україні, Макрон сказав: "Я не чекав російських заяв, щоб кваліфікувати це саме так, тому що це і є реальність".

За його словами, це показує "діалектичну зміну у наступний день після виборів".

"Це також говорить про те, що ми всі маємо усвідомлювати вибір, який зараз робимо. Той, хто думає, що Росія зупиниться ... на Україні, помиляється", - зауважив президент Франції.

Він також прокоментував слова віцеспікера Держдуми РФ Петра Толстого, який в інтерв’ю французьким телеканалам заявив, що йому "начхати на Макрона" і що росіяни "вб’ють усіх французьких солдатів, щойно ті дістануться України". "Я хотів би висловити здивування знервованістю російських чиновників. Це багато говорить про загальний стан справ у керівництва цієї країни", - сказав французький лідер.

Читайте також: Спроби РФ зруйнувати енергетику України зазнають невдачі - Урсула фон дер Ляєн

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство збройних сил Франції спростувало інформацію, яку озвучив голова російської зовнішньої розвідки Наришкін, щодо нібито введення в Україну 2000 французьких солдатів в найближчому майбутньому.

Фото: LP/Arnaud Journois

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-