У Берліні запропонували РФ звільнити ув’язнених за використання слова «війна» після слів Пєскова

У Берліні запропонували РФ звільнити ув’язнених за використання слова «війна» після слів Пєскова

Укрінформ
У Берліні взяли до уваги публічне застосування речником Кремля слова «війна» в оцінці російської агресії в Україні, і згадали росіян, ув’язнених за це слово.

Про це сказав на брифінгу в п’ятницю речник МЗС ФРН Себастьян Фішер, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«З нашої точки зору, і не тільки з нашої, Росія тривалий час веде проти України війну, яка порушує міжнародне право. Росія досі застосовувала покарання за використання слова «війна» у своїй країні. У цьому зв’язку (після заяви Пєскова – ред.) є заклик, щоб ті, хто раніше говорив про війну, тепер були звільнені із російських в’язниць, бо вони, очевидно, використовують ту саму мову, яку зараз використовує російський уряд», - заявив дипломат.

Фішер нагадав, що Росія понад два роки веде проти України повномасштабну жорстоку загарбницьку війну, яка суперечить міжнародному праву. Те, як Росія описує її, як вона змінює свою риторику, не змінює жахливої ​​реальності на полі бою, наголосив він.

Читайте також: Путін заборонив вільно виїжджати з Росії колишнім топчиновникам

У німецькому уряді, відтак, взяли до уваги слова речника Путіна, але наразі не бачать, як це може змінити реалії та призвести до ескалації.

Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков заявив напередодні російським ЗМІ: «Це починалося як спеціальна воєнна операція, але щойно там утворилася ця компашка, коли колективний Захід став учасником цього на боці України, для нас це вже стало війною». Офіційні особи в РФ досі називали повномасштабне вторгнення в Україну «спеціальною військовою операцією», а тих росіян, хто використовував слово «війна» штрафували за статтею «дискредитація армії» або навіть кидали за ґрати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-