Кремль створює коаліцію з Китаєм, Іраном і КНДР - ISW

Кремль створює коаліцію з Китаєм, Іраном і КНДР - ISW

Укрінформ
Росія продовжує створювати власну коаліцію на противагу Заходу, розвиваючи двосторонні відносини з Іраном, Північною Кореєю та Китаєм.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

"Прагнення Росії до зміцнення політичних і дипломатичних двосторонніх відносин з Пекіном, а також використання двосторонніх відносин з Іраном і Північною Кореєю у військових цілях є прикладом "блокового мислення", в якому Лю (спеціальний представник Китаю у справах Корейського півострова - ред.) і Руденко (заступник міністра закордонних справ Росії - ред.) звинувачують США і їхніх союзників", - вважають аналітики.

На їх думку, Кремль використав війну в Україні для налагодження двосторонніх відносин і створення коаліції держав на противагу Заходу, що вже давно є центральним аспектом російської зовнішньої політики.

Зазначається, що 19 березня у Москві заступник міністра закордонних справ Росії Андрій Руденко зустрівся зі спеціальним представником Китаю у справах Корейського півострова Лю Сяомін. Руденко і Лю звинуватили США та їхніх союзників у загрозі військовій ситуації в північно-східній Азії і застерегли Сполучені Штати від поширення "блокового мислення" в стилі холодної війни.

Крім того, посол Росії в Китаї Ігор Моргулов додатково зустрівся з головою китайського інформаційного агентства "Сіньхуа" Фу Хуа, щоб обговорити двостороннє співробітництво у сфері ЗМІ.

Читайте також: Росія щонайменше 10 разів застосувала ракети КНДР в Україні - Держдеп

Президент Ірану Ебрагім Раїсі 19 березня телефоном обговорив з Володимиром Путіним двостороннє співробітництво, і Раїсі підтвердив свою готовність допомогти Росії стабілізувати південнокавказький регіон. Аналітики вважають, що можливо, він мав на увазі події, що відбуваються у Вірменії та Азербайджані.

У відомстві зазначають, що Росія зараз активізувала відносини з Північною Кореєю і отримала від неї балістичні ракети і артилерійські боєприпаси в обмін на ймовірну технологічну співпрацю та іншу невизначену підтримку.

Як повідомляв Укрінформ, сенатор Ліндсі Грем має намір ініціювати у США законопроєкт про визнання Росії державою - спонсором тероризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-