США мають визнати Росію спонсором тероризму - сенатор Грем

США мають визнати Росію спонсором тероризму - сенатор Грем

Укрінформ
Сенатор Ліндсі Грем має намір ініціювати у США законопроєкт про визнання Росії державою - спонсором тероризму.

Про це він заявив на брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щодо виборів Путіна, вони нелегітимні. Він нелегітимний президент. Він керує терористичною державою, тож моєю відповіддю на його обрання, коли я повернуся до Вашингтона, буде представлення законопроєкту про визнання Росії державою - спонсором тероризму відповідно до законодавства США, тому що це те, чим вона є», – сказав Грем.

За його словами, названі у Росії дані щодо результатів псевдовиборів, які засвідчують перемогу Путіна, «настільки вражають, що в це просто не віриться». Сенатор вважає їх фальсифікацією, а російського диктатора – воєнним злочинцем.

Грем закликав адміністрацію Байдена підтримати визнання Росії державою-спонсором тероризму.

Читайте також: Зеленський зустрівся із сенатором Гремом - обговорили роль американської допомоги Україні

«Я зрозумів, що санкції працюють не так, як мали б. Економіка Росії надто сильна, і нам потрібно подвоїти зусилля, аби переслідувати їхні економічні активи. Суть у тому, що визнання Росії зробить вторинні санкції більш значущими, тому такі країни, як Індія, Китай та інші, які ведуть справи з Росією, робитимуть це на свій страх і ризик», – зауважив сенатор.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок до Києва прибув сенатор-республіканець Ліндсі Грем.

Псевдовибори президента РФ відбулися 15-17 березня. За їх «результатами» було оголошено, що Володимир Путін залишається на п’ятий термін на посаді президента.

У листопаді 2023 року Європейський парламент більшістю голосів ухвалив резолюцію про визнання РФ державою-спонсором тероризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-