Макрон: Якщо Україна програє Росії, наслідки будуть прямими для Франції

Макрон: Якщо Україна програє Росії, наслідки будуть прямими для Франції

Укрінформ
Якщо Україна програє у війні з Росією, то наслідки будуть прямими для Франції, оскільки невідомо, де саме зупиняться війська РФ.

Як передає Укрінформ з посиланням на TF1, таку думку висловив президент Франції Еммануель Макрон під час поїздки до Марселя.

«Я думаю, що важливо, щоб наша молодь розуміла, що таке конфлікт в Україні», – заявив Макрон, зазначивши, що він відбувається всього за 1500 км від французького кордону.

«Якщо Україна впаде, якщо ми вирішимо відмовитися від неї, наслідки будуть прямими для нас, невідомо де саме зупиниться імперіалістична сила, якщо вона зможе просунутися так близько до нас», – пояснив глава держави, додавши, що демократії все ще необхідно захищати.

«Загроза існує, тому ми повинні бути готові захищати Республіку», – підкреслив він.

«Ми робимо все для того, щоб це (війна – ред.) не вийшла за межі України, щоб вона там зупинилася, щоб вони (українці – ред.) могли повернутися до своєї вільної країни», – відповів президент на пряме запитання одного з мешканців про те, чи буде війна з Росією.

Читайте також: Макрон має повне право говорити про відправку французьких військ в Україну - Білий дім

Як повідомлялося, за результатами останнього опитування Elabe, 54% французів підтримують допомогу Україні на такому ж рівні, як зараз, але дотримуються думки, що Франція не повинна надто втягуватися в цю війну та ризикувати конфліктом з Росією.

Раніше Макрон заявив, що необхідно бути готовими до будь-яких сценаріїв розвитку подій, тому не відкидає варіанту, за якого виникне необхідність проведення операцій «на місцях», щоб протистояти Росії.

Фото: OUEST-FRANCE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-