У війні Росії проти України не може бути умиротворення для агресора - МЗС Фінляндії

У війні Росії проти України не може бути умиротворення для агресора - МЗС Фінляндії

Укрінформ
У агресивній війні, яку Росія розв’язала проти України, не може бути жодного «заморожування» конфлікту, жодних спроб умиротворення країни-агресора, оскільки такі дії лише підштовхуватимуть його йти ще далі.

Про це у Брюсселі перед початком засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ заявила керівниця зовнішньополітичного відомства Фінляндії Еліна Валтонен, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дуже важливо, щоб ми розуміли: в тому, що стосується війни в Україні, немає можливості для жодного умиротворення, можливості заморозити цей конфлікт. Якщо ми спробуємо заморозити конфлікт, ми повернемося до ситуації, в якій були кілька років тому. Росія веде цю війну проти України більше 10 років, з часів незаконної анексії Криму. Якщо ми не зупинимо агресію Росії зараз, вона не зупиниться», - сказала представниця уряду Фінляндії.

Вона зазначила, що її країна вже зараз є серед лідерів за обсягами військової допомоги для України, та вітає майбутнє рішення щодо збільшення Європейського фонду миру для нарощування підтримки України. Фінляндія також виступає за опрацювання подальшого пакету санкцій проти Росії, який допоможе зробити обмежувальні заходи ЄС проти країни-агресора більш ефективними та дозволить більш дієво боротися зі спробами їх оминання.

Читайте також: Сікорський застеріг США від політики умиротворення агресора

За словами Валтонен, ще однією важливою темою під час зустрічі європейських міністрів сьогодні буде ситуація в Білорусі, яка в умовах існування диктаторського режиму Лукашенка перетворилася на поплічника Путіна у війні проти України. Водночас, ще чотири року тому народ Білорусі зробив інший вибір, на користь вільного, демократичного та європейського майбутнього для власної країни.

«Заради цих людей ми маємо зробити все можливе, щоб змінити курс (розвитку) Білорусі у більш демократичному напрямку та вивести Білорусь із цієї війни. Це, само по собі, може допомогти Україні, тому що не буде більше у Путіна можливості розраховувати на «північний фронт». У нього також не буде можливості розміщувати в Білорусі ядерну зброю, як Росія робить це сьогодні», - наголосила головний фінський дипломат.

Читайте також: Завершення російсько-української війни шляхом «умиротворення» агресора неможливе - експерт

Як повідомлялося, сьогодні міністри закордонних справ ЄС одним із головних питань укотре розглядатимуть продовження допомоги для України у її боротьбі проти російської агресії. Очікується, що в цьому обговоренні в режимі телеконференції візьме участь міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

21-22 березня в Брюсселі відбудеться зустріч лідерів країн ЄС у форматі Європейської ради, яку дехто з брюссельських аналітиків та експертів уже встиг охрестити «військовою радою».

Фото: The Nordic Page

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-