Завершення російсько-української війни шляхом «умиротворення» агресора неможливе - експерт

Завершення російсько-української війни шляхом «умиротворення» агресора неможливе - експерт

Укрінформ
Завершення російсько-української війни шляхом «умиротворення» агресора неможливе через те, що вона є конфліктом ідентичностей, і через її переростання в геополітичному вимірі фактично у Третю світову війну.

Таку думку висловив директор Інституту зовнішньополітичних досліджень Григорій Перепелиця під час «круглого столу» на тему «Два роки повномасштабної агресії Росії. Війна за Україну - війна за Європу», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Чому ніяке «умиротворення» неможливе і ніякі «миротворці» неможливі в цій війні? Тому що ми маємо конфлікт ідентичностей, у якому не можна досягти компромісу. Тому «умиротворення» може бути лише шляхом знищення однієї сторони - нації, як цього прагне Росія. Їм не потрібне «умиротворення», їм потрібне фізичне знищення українців як нації, так само, як Гітлер знищував євреїв, і знищення української державності», - сказав Перепелиця.

Як ще один аргумент стосовно неможливості «умиротворення» агресора в російсько-українській війні він назвав той факт, що аналіз її перебігу протягом десяти років свідчить про переростання за своїми масштабами початково локальної війни в регіональну війну з глобальними наслідками. У цьому контексті Перепелиця погодився з думкою аналітиків, які говорять, що фактично вона переросла у Третю світову.

«Коли ми говоримо про «умиротворення» і таке інше, то Третю світову війну, як і Другу світову, не можна «умиротворити», тому що агресор переслідує багаторівневу ієрархію воєнно-політичних цілей… А якщо подивитися на геополітичні цілі, то фактично ця війна розвивається у глобальному вимірі і захоплює інших геополітичних гравців», - констатував експерт.

Читайте також: Експерт: американців треба переконати, що допомога Україні є внеском у завершення війни

Як повідомлялося, 20 лютого 2014 року російські війська без знаків розрізнення здійснили операцію військового вторгнення на територію Криму з метою анексії Кримського півострова від України та окупації його Росією. Захоплення півострова стало першою частиною збройного конфлікту між Росією та Україною. Після окупації Криму Росія розпочала війну на сході України.

24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Наразі триває 728-й день російсько-української війни.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-