У світі за останнє десятиліття впав експорт російської зброї - британська розвідка

У світі за останнє десятиліття впав експорт російської зброї - британська розвідка

Укрінформ
Світовий експорт російської зброї помітно впав із 2014 року, що може бути пов’язане із регулярними російськими втратами на війні проти України.

Про це в соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

У відомстві посилаються на дослідження Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру (SIPRI) від 11 березня 2024 року, згідно з яким російський експорт зброї впав на 53% у період між 2014-2018 та 2019-2023 роками.

Як наслідок - Росія опустилася з другого на третє місце у світовому рейтингу експорту озброєнь, зазначають аналітики. Так, обсяги поставки зброї Росією у 2023 році були на 52% нижчими, ніж у 2022 році, при цьому лише 12 країн отримали основне російське озброєння у 2023 році порівняно з 31 країною у 2019 році.

«Зменшення, ймовірно, пов’язане з декількома факторами, включно з тим, що Росія віддає пріоритет техніці для операцій в Україні через постійні втрати на полі бою, а також зниження попиту клієнтів через ризик відповідних санкцій і глобальне засудження відповідальності Росії за війну», - вважають британські аналітики.

Читайте також: Нафтопереробні потужності РФ скоротилися після атак українських дронів - британська розвідка

Як повідомляв Укрінформ, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що Північна Корея наразі є основним військовим союзником РФ в агресії проти України, і воювати без постачання озброєнь з КНДР Росії буде вкрай важко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-