Нафтопереробні потужності РФ скоротилися після атак українських дронів - британська розвідка

Нафтопереробні потужності РФ скоротилися після атак українських дронів - британська розвідка

Укрінформ
Російські нафтопереробні потужності скоротилися через численні удари українських безпілотників по нафтопереробних заводах, на їх відновлення знадобиться більше часу через санкції.

Про це у соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Британські аналітики нагадали, що з 1 березня 2024 року Росія запровадила шестимісячну заборону на експорт бензину для стабілізації цін на внутрішньому ринку на тлі зростання попиту. Це має зменшити тиск на постачання і дасть змогу Росії провести ремонт на НПЗ.

«Ремонт, імовірно, займе більше часу, ніж зазвичай, оскільки західні санкції перешкоджають імпорту деяких необхідних компонентів», - зазначають у розвідці.

Водночас аналітики зауважують, що російський уряд «буде особливо чутливим до зростання цін на бензин та інші товари повсякденного вжитку напередодні президентських виборів».

Читайте також: У Петербурзі неподалік нафтобази стався вибух

Як повідомляв Укрінформ, 5 березня у Бєлгородській області РФ пролунав вибух на нафтобазі АТ «Бєлгороднєфтєпродукт» і сталася пожежа. Зайнялися три резервуари.

Головне управління розвідки МОУ підтвердило, що було здійснено атаку на нафтобазу із застосуванням дрона українського виробництва.

Загалом від початку року безпілотниками атаковано вже близько десяти нафтогазових об’єктів у РФ, включаючи НПЗ, нафтобази та газові термінали у Брянській, Курській, Волгоградській, Ярославльській, Ленінградській областях, у Краснодарському краї, Санкт-Петербурзі та в окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-