У Франції голови 8 виборчих списків до Європарламенту зобов’язалися підтримувати Україну

У Франції голови 8 виборчих списків до Європарламенту зобов’язалися підтримувати Україну

Ексклюзив
Укрінформ
Вісім очільників французьких політичних сил, які почали європейську виборчу кампанію, підписали Хартію солідарності та підтримки України. Документ, що надсилає чіткий сигнал про солідарність та політичну волю Франції продовжувати підтримувати Україну, ініціювала та розповсюджує громадська організація Stand With Ukraine.

У тексті хартії йдеться про посилення дипломатичної, фінансової та військової підтримки України, розповіли кореспонденту Укрінформ в керівництві організації.

"Хартія містить 10 пунктів та закликає, зокрема, створити оборонний фонд у розмірі 100 мільярдів євро для переозброєння Європи та збільшення виробничих потужностей оборонної промисловості. Там є також зобов'язання сприяти відновленню України і супроводжувати її в післявоєнній трансформації ", - деталізував Едвард Мейор, співзасновник Stand With Ukraine.

За словами ініціаторів, документ також наголошує на необхідності надання Україні всього озброєння, необхідного для захисту її територіальної цілісності, включаючи: артилерію, авіацію, ракети середньої та великої дальності та боєприпаси.

В інших пунктах запропоновано вживати кроків для арешту майже 200 мільярдів активів російського центрального банку, допомагати боротися з російською дезінформацією, працювати над повним ембарго на російські нафту, газ та уран.

Читайте також: Більшість у парламенті Нідерландів під час дебатів виступила за підтримку України

Документ, який почали розповсюджувати серед політичних сил у другу річницю російського вторгнення, підписали:

Валері Айє («Renaissance») – президентська політична сила, Рафаель Глюксманн («Соціалістична партія»), Марі Туссан («Les Écologistes»), Гійом Лакруа («Радикальна партія»), Жан-Марк Губернаторі («Écologie au centre»), Ян Верлінг («Écologie Positive & Territoires») та Жан-Крістоф Фроментен («Territoires en mouvement»).

Підписав Хартію про підтримку України також голова списку Республіканської партії Франсуа-Ксав'є Белламі. Але за словами очільників Stand With Ukraine, його політична сила має застереження. Зокрема щодо майбутнього членства України в ЄС.

Лідер передвиборчих перегонів ультраправий Жордан Барделла ( «Національне об’єднання» Ле Пен), а також перший номер лівої партії «La France Insoumise» Манон Обрі, так само як і очільниця списку екстремально правої партії «Reconquête» Маріон Марешаль - не відповіли.

Не підписали хартію також комуністи на чолі з Леоном Дефонтеном.

Нагадаємо, вибори до Європейського парламенту у Франції відбудуться 9 червня цього року. Країна має делегувати 81 депутата.

Як повідомляв Укрінформ, у Франції президентський блок іде на вибори до Європарламенту з гаслами про єдину Європу та підтримку України.

Фото: wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-