У Франції президентський блок іде на вибори до Європарламенту з гаслами про єдину Європу та підтримку України

У Франції президентський блок іде на вибори до Європарламенту з гаслами про єдину Європу та підтримку України

Укрінформ
У Франції у суботу ввечері в Ліллі лідери трьох провладних партій "Відродження", "Горизонти" та "MoDem" представили свій список кандидатів та програму, з якою ідуть на вибори до Європарламенту. Список блоку очолила донька фермерів та євродепутатка Валері Айє.

У Великому палаці в Ліллі були присутні всі члени уряду на чолі з прем’єр-міністром Габріелем Атталем, а в залі майоріли французькі, європейські та українські прапори, передає Укрінформ з посиланням на BFMTV.

"Ми з гордістю говоримо, що нам потрібна Європа", - заявила Айє.

Вона також закликала зміцнити Європу "перед обличчям тих, хто хоче її зруйнувати".

"Наш обов'язок - запобігти цьому найгіршому сценарію", - сказала Айє, знову підкресливши, що саме її блок буде єдиним в цій кампанії, хто по-справжньому відданий ідеї європейської єдності.

"З одного боку будуть ті, хто вірить в Європу, а з іншого - ті, хто не вірить. Через три місяці у нас буде вибір: діяти або страждати, зміцнювати нашу Європу або піддатися тим, хто хоче її зруйнувати, боротися або піддатися тим, хто хоче нас залякати", - підкреслила 37 річна кандидатка.

Під тими, хто хоче зруйнувати Європу, провладні партії вбачають ультраправе «Національне об’єднання» («НО») - партію Марін Ле Пен. Модель Європи цієї партії називають «Європою Москви» , звинувачуючи в потуранні кремлівському режиму та подвійним стандартам у підтримці України.

"Яке право вони мають говорити від імені Франції? Вони - ті, хто покинув Францію. Куди вони поїхали? На віденський бал, танцювати з неонацистами? На конгрес ідентичності, де співають з антисемітами? До Москви шукати схвалення Володимира Путіна?", - заявив глава уряду Габріель Атталь, засудивши величезний обман "клану Ле Пен" та його близькість до Москви.

Читайте також: Кая Каллас не балотуватиметься на виборах до Європарламенту

Франсуа Байру, лідер партії «Модем», також наголосив, що ультраправі, коли кажуть про підтримку України, додають потім суттєве «але».

Згідно з останнім опитуванням щодо намірів французів голосувати на виборах Європарламенту, «Національне об'єднання» Ле Пен сильно випереджає провладну політичну силу. Воно отримує 29,5% голосів виборців, у той час як блок Макрона - 17%.

Як передавав Укрінформ, Президент Франції Емманюель Макронна зустрічі з лідерами партій заявив, що не існує жодних обмежень і червоних ліній у підтримці Францією України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-