Кая Каллас не балотуватиметься на виборах до Європарламенту

Кая Каллас не балотуватиметься на виборах до Європарламенту

Укрінформ
Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас не висуватиме свою кандидатуру на виборах до Європейського парламенту за списком Партії реформ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національний мовник ERR.

«Прем'єр-міністр Кая Каллас не балотуватиметься до Європарламенту, оскільки зосередиться на своїх обов'язках прем'єр-міністра», - сказала радниця голови уряду Елізабет Валдманн.

Питання щодо можливої участі Каї Каллас у виборах до Європарламенту виникли після інформації, що вона може претендувати на високу посаду на європейському рівні, наприклад, стати главою дипломатії ЄС.

Чинний міністр оборони Ханно Певкур повідомив ERR, що ще не прийняв рішення про висування своєї кандидатури на зазначені вибори.

Із числа помітних реформістів про свій намір балотуватися до Європарламенту заявили: Урмас Пает (був главою МЗС у 2005-2014 роках), Андрус Ансип (прем’єр Естонії у 2005-2014 рр., пізніше - заступник голови Європейської комісії, 2014-2019).

Читайте також: Захід не має виключати можливості введення сухопутних військ в Україну - Каллас

У Партії реформ, яка очолює правлячу в Естонії коаліцію, кожен член партії сам висуває свою кандидатуру, якщо зібрав 10 підписів на підтримку колег по партії. Виборчий список буде затверджено на з'їзді партії 7 квітня.

Як повідомлялося, вибори до Європарламенту відбудуться 6-9 червня 2024 року.

Фото: Stenbocki maja/EL-i Nõukogu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-