Удари по російських НПЗ впливають на економічний і військовий потенціал країни-агресора - Юсов

Удари по російських НПЗ впливають на економічний і військовий потенціал країни-агресора - Юсов

Укрінформ
Російські НПЗ стали військовими об’єктами, оскільки забезпечують паливом армію РФ. Удари по них впливають на плани постачання противника та виконання ним бойових задач.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

«Ми офіційно не коментуємо хто, чим і як б’є, йдеться про неопізнані літальні об’єкти або інші інциденти, які трапляються на військових об’єктах держави-агресора. Саме режим Путіна перетворив нафтопереробні заводи (НПЗ) на військові об’єкти, тому що вони забезпечують паливом армію агресора, окупантів, які вбивають мирних українців і наших захисників», - зазначив Юсов.

За його словами, удари по НПЗ змінюють плани постачання ворога, зривають плани з виконання ним бойових завдань, б’ють по економічній потужності РФ.

Коментуючи питання щодо раптової смерті віцепрезидента Лукойла Віталія Робертуса, представник української розвідки зазначив: «Після повномасштабного вторгнення ми спостерігали цілу низку так званих нещасних випадків, проблем зі здоров’ям окремих чиновників, посадовців, військових, членів їхніх родин і підприємців. І мова йде аж ніяк не про звичайні випадковості, так режим усуває людей або зайвих, або тих, кого вважає для себе небезпечним, чи, можливо, тих, хто не виконав поставлені завдання».

Читайте також: У Росії на тлі ударів безпілотників по НПЗ різко зросли ціни на бензин - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, 12 березня губернатори Орловської та Нижньогородської областей РФ підтвердили, що після нічних влучань дронів почалися пожежі на підприємствах паливно-енергетичного комплексу.

Фото: Телеграм Гліба Нікітіна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-