У Фінляндії затримали трьох осіб за підозрою у відмиванні коштів на закупівлі амуніції для ЗСУ

У Фінляндії затримали трьох осіб за підозрою у відмиванні коштів на закупівлі амуніції для ЗСУ

Фото
Укрінформ
У Фінляндії затримано трьох осіб за підозрою у відмиванні коштів, привласнених на закупівлі амуніції для бійців Збройних Сил України.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Національного антикорупційного бюро.

«11 березня 2023 року на території Фінляндської республіки затримано трьох осіб за підозрою у відмиванні коштів Міністерства оборони України під час закупівлі засобів індивідуального захисту на суму 5,7 млн євро. На нерухомість одного із затриманих, громадянина Фінляндії, накладено арешт», - йдеться у повідомленні.

Серед затриманих – представник приватної компанії, яка недопоставила Міноборони 50% від закуплених та повністю оплачених бронежилетів. Частину цих коштів затримані витратили на придбання елітних автівок та об’єкту нерухомості. 

Зібрані докази будуть використані детективами НАБУ у власному кримінальному провадженні за фактом заволодіння коштами Міноборони при закупівлі бронежилетів. 

Читайте також: У Міноборони заявили, що їхня мета - вибудувати архітектуру закупівель для ЗСУ за стандартами НАТО

Вживаються заходи для забезпечення відшкодування завданих збитків.

Як зазначається, затримання стало можливим завдяки спільній роботі детективів НАБУ, САП і співробітників Національного бюро розслідувань кримінальної поліції Фінляндської Республіки в межах механізму міжнародної правової допомоги у відповідному кримінальному провадженні.

Як повідомляв Укрінформ, НАБУ розслідує понад 60 проваджень щодо зловживань у сфері оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-