Путін погрожує Заходу «технічною готовністю» Росії розпочати ядерну війну

Путін погрожує Заходу «технічною готовністю» Росії розпочати ядерну війну

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін в інтерв'ю телепропагандисту Дмитру Кисельову заявив, що в разі потреби Росія технічно готова до ядерної війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Moscow Times.

«З військово-технічного погляду ми, звісно, готові. Вони (ядерні сили) у нас постійно перебувають у стані бойової готовності», - сказав Путін.

Водночас, за його словами, досі не було потреби застосовувати тактичну ядерну зброю у війні проти України. На уточнююче запитання Кисельова, чи це означає, що така можливість не спадала йому на думку, президент відповів: «Ні, а навіщо?».

Читайте також: Столтенберг: Ризик ескалації блідне у порівнянні з тим, що ми дозволимо Путіну виграти війну

При цьому глава країни-агресора зазначив, що Росія застосує ядерну зброю, якщо йтиметься про існування російської держави, заподіяння шкоди її суверенітету та незалежності. «У нас усе прописано в нашій Стратегії, ми її не змінювали», — додав Путін.

Він прямо не сказав про подальші цілі війни в Україні, проте у відповідь на твердження Кисельова, ніби "Одеса – російське місто" та "на цьому напрямі є велика надія" сказав: "Звісно".

Інтерв'ю Путіна голові пропагандистського агентства РІА "Новости" Дмитру Кисельову, взяте 12 березня, було опубліковано на сайті Кремля в середу. Тобто за два дні до початку триденного голосування на так званих виборах президента РФ 15-17 березня.

Читайте також: Схилитись перед ядерним шантажем Путіна — це зробити ядерну війну більш імовірною

Як повідомлялося, влада США всерйоз готувалась до можливого ядерного удару Росії по території України наприкінці 2022 року. За їх словами, ядерний сценарій для українського конфлікту розглядався як реальний після серії поразок російської армії, яка на той момент здала Харківську область і була змушена залишити Херсон. США тоді провели серію закритих переговорів із російським МЗС та генеральним штабом, аби попередити про наслідки застосування ядерної зброї та оцінити наміри Кремля. Водночас Вашингтон звернувся до Індії та Китаю, після чого Сі Цзіньпін та індійський прем'єр Нарендра Моді виступили з публічними заявами про неприпустимість ядерної війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-