Байден зустрінеться з прем’єром Чехії й обговорить підтримку України - Білий дім

Байден зустрінеться з прем’єром Чехії й обговорить підтримку України - Білий дім

Укрінформ
Президент США Джо Байден і прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала зустрінуться 15 квітня в Білому домі, де обговорять взаємодію у сферах економіки, демократії й безпеки, а також питання подальшої підтримки України.

Про це йдеться в офіційному повідомленні речниці Білого дому Карін Жан-П’єр, поширеному в понеділок, передає Укрінформ.

«Лідери підтвердять свою рішучу підтримку України, яка обороняється від агресивної війни РФ», - підкреслили в Білому домі.

Зазначається також, що Чехія цього року святкуватиме чверть століття членства в НАТО. Тож лідери «підкреслять свою непохитну відданість НАТО, яке робить усіх безпечнішими».

Крім того, президент Байден і прем’єр-міністр Фіала скоординують взаємні пріоритети, в тому числі питання безпеки, економічних можливостей та спільних демократичних цінностей.

Читайте також: Чехія з партнерами зібрали необхідну суму для придбання 800 тисяч боєприпасів для України

Як повідомляв Укрінформ, Чехія посилила активність щодо підтримки України. Упродовж останніх місяців її уряд таємно шукав за межами ЄС боєприпаси для України. Крім того, в одній зі своїх останніх заяв президент Чехії Петр Павел висловив переконання, що якщо військові з країн НАТО здійснюватимуть підтримку безпосередньо на території України, це не порушуватиме жодних міжнародних норм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-