Шольц не поділяє думку Папи Франциска про «білий прапор»

Шольц не поділяє думку Папи Франциска про «білий прапор»

Укрінформ
Глава німецького уряду Олаф Шольц не поділяє думку Папи Римського щодо того, що Україна повинна була би мати мужність «підняти білий прапор» та розпочати переговори з Росією.

Про це сказав речник федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт на брифінгу в понеділок, передає кореспондент Укрінформу.

«Як ви розумієте, канцлер не поділяє думку Папи в цьому питанні», - сказав речник.

Він також зауважив, що в Берліні взяли до уваги не лише заяву понтифіка, але й роз’яснення Ватикану щодо неї, спробу розтлумачити слова Папи.

«Правдою є те, що Україна захищається проти агресора та має для цього широку міжнародну підтримку», - сказав Гебештрайт.

Він нагадав, що російський президент вирішив не дотримуватися будь-яких правил і міжнародного права і веде протизаконну війну проти України.

Здивування заявою Папи Франциска висловила також міністерка закордонних справ Анналена Бербок. «Я цього не розумію», — сказала вона в ток-шоу «Caren Miosga».

Федеральний канцлер Олаф Шольц 2 березня мав зустріч з Папою Римським Франциском у рамках приватної аудієнції у Ватикані. Як розповів після неї сам канцлер, він обговорив з главою католицької церкви «великі виклики та серйозні проблеми, такі як-от жахлива, агресивна війна Росії проти України».

Читайте також: Кулеба після слів Папи Римського закликав не повторювати історичних помилок і підтримувати Україну

Як повідомляв Укрінформ, великий резонанс викликало висловлювання Папи Римського в інтерв'ю швейцарському мовнику RSI про необхідність переговорів у війні РФ проти України. Зокрема, як заявив понтифік, «сильнішим буде той, хто матиме мужність підняти білий прапор».

Керівник пресслужби Ватикану о.Маттео Бруні, коментуючи слова Папи Франциска про пошук миру для України, сказав, що переговори ніколи не є капітуляцією. За його словами, Папа Римський закликав усі сторони «створити умови для дипломатичного вирішення в пошуках справедливого й тривалого миру».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-