Кулеба після слів Папи Римського закликав не повторювати історичних помилок і підтримувати Україну

Кулеба після слів Папи Римського закликав не повторювати історичних помилок і підтримувати Україну

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, коментуючи слова Папи Римського Франциска про те, що Україна має набратися сміливості підняти «білий прапор» і бути готовою до переговорів з Росією, закликав не повторювати історичних помилок і послідовно підтримувати Україну та її народ у боротьбі за власне життя.

Про це він написав у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Найсильніший той, хто у битві добра зі злом стає на бік добра, а не намагається зрівняти їх, назвавши це «переговорами». Що стосується білого прапора, то з історії першої половини ХХ століття нам відома ця стратегія Ватикану. Закликаю не повторювати історичних помилок і послідовно підтримувати Україну та її народ у справедливій боротьбі за власне життя», - наголосив Кулеба.

За його словами, Україна не підніматиме інших прапорів. «Наш прапор — синьо-жовтий. Під ним ми живемо, помираємо та перемагаємо. Ми не підніматимемо інших прапорів», - зауважив глава МЗС.

Він висловив сподівання, що Папа Франциск зможе знайти можливість відвідати Україну.

«Ми вдячні Його Святості Папі Франциску за постійні молитви за мир і продовжуємо сподіватися, що після двох років нищівної війни в серці Європи він знайде можливість здійснити Апостольський візит в Україну, щоб підтримати понад мільйон українців-католиків, понад пʼять мільйонів греко-католиків, усіх християн і всіх українців», - написав Кулеба.

Читайте також: Глава УГКЦ відреагував на слова Папи Римського про «підняття білого прапора»

Як повідомляв Укрінформ, напередодні великий резонанс викликало висловлювання Папи Римського в інтерв'ю швейцарському мовнику RSI про необхідність переговорів у війні РФ проти України. Зокрема, як заявив понтифік, «сильнішим буде той, хто матиме мужність підняти білий прапор».

Керівник пресслужби Ватикану о.Маттео Бруні, коментуючи слова Папи Франциска про пошук миру для України, сказав, що переговори ніколи не є капітуляцією. За його словами, Папа Римський закликав усі сторони «створити умови для дипломатичного вирішення в пошуках справедливого й тривалого миру».

Глава польської дипломатії Радослав Сікорський також відреагував на слова Папа Римського та заявив, що у межах балансу можна також заохотити президента РФ Володимира Путіна набратися мужності і вивести свої війська з України, відтак зайвими будуть будь-які переговори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-