Туск: Час миру в ЄС завершився, живемо у передвоєнні часи

Туск: Час миру в ЄС завершився, живемо у передвоєнні часи

Укрінформ
Час миру в Європі завершився, зараз усі живуть у передвоєнні часи, а окремі друзі ЄС (Україна – ред.) живуть в умовах повномасштабної агресії.

На цьому під час зустрічі у Бухаресті лідерів партій, які входять до Європейської народної партії, наголосив глава польського уряду Дональд Туск, передає Укрінформ із посиланням на Rmf24.

«Мирні часи завершилися, післявоєнні часи минули. Ми живемо в нові часи – у передвоєнну епоху. Для деяких наших братів це вже навіть не передвоєнна ера, а період повномасштабної війни в її найжорстокішому вимірі», - підкреслив Туск.

Він закликав європейських лідерів «повірити у власні сили». За його словами, необхідно здійснити рішучі кроки в оборонному сегменті ЄС.

«Ми не можемо продовжувати живитися ілюзіями. Ніхто не зніме з нас відповідальності за боротьбу за нашу безпеку та наше майбутнє. Ми самі є найкращим гарантом нашої безпеки та нашої єдності», - підкреслив польський прем'єр.

За його словами, Європа має всі необхідні засоби, щоб протидіяти російській агресії.

«Потенціал Європи в економічному, фінансовому, демографічному та моральному вимірах більший, ніж потенціал тих, хто нападає на нас», - підкреслив польський прем’єр.

Він додав, що на карту поставлено майбутнє європейської цивілізації.

Останнім часом Туск неодноразово заявляв, що Європа не має жодних підстав боятися Росію, оскільки за економічним, технологічним і демографічним потенціалом значно переважає РФ. Відтак, правильні і швидкі рішення у сфері озброєння можуть привести до того, що Європа буде значно сильнішою за Росію і у військовому плані.

Президент російської держави-агресорки Володимир Путін пригрозив «можливим інтервентам» із Заходу «конфліктом із застосуванням ядерної зброї» та «знищенням цивілізації».

Читайте також: Україна буде в ЄС, а Путіна чекає суд у Гаазі - президентка Єврокомісії

Як повідомляв Укрінформ, Європейська народна партія висунула президентку Європейської комісії Урсулу фон дер Ляєн кандидатом на посаду очільниці Єврокомісії на другий термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-