У МЗС Китаю заявили, що ніколи не дозволять «відокремити Тайвань від батьківщини»

У МЗС Китаю заявили, що ніколи не дозволять «відокремити Тайвань від батьківщини»

Укрінформ
Міністр закордонних справ КНР Ван Ї заявив, що Китай продовжує прагнути до мирного «возз’єднання» з Тайванем, та застеріг, що Пекін ніколи не дозволить «відокремити Тайвань від батьківщини».

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це топдипломат сказав на пресконференції в кулуарах сесії законодавчого органу КНР.

«Політика Китаю щодо тайванського питання є незмінною і полягає в продовженні прагнення до мирного возз’єднання з найбільшою щирістю. Її суть також цілком чітка – ми ніколи не дозволимо відокремити Тайвань від батьківщини», – заявив Ван.

Коментуючи нещодавні президентські вибори на острові, міністр зауважив, що вони є внутрішньою справою Китаю, а їхні результати «не змінять історичної тенденції повернення Тайваню до Китаю».

«Після виборів на Тайвані ми стали свідками того, що понад 180 країн і міжнародних організацій підтвердили свою прихильність принципу «одного Китаю» і підтримали Китай у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності», – зазначив він.

За словами топдипломата, принцип одного Китаю став консенсусом міжнародної спільноти, і невдовзі не залишиться країн, які підтримують зв’язки з Тайванем.

«Буде сімейна фотографія всього міжнародного співтовариства, в якому всі країни підтримують принцип одного Китаю. Це лише питання часу», – переконаний глава МЗС.

Читайте також: Тайвань виявив вісім китайських повітряних куль неподалік Тайбея

Він попередив, що ті, хто підтримує незалежність Тайваню, кидають виклик суверенітету Китаю, а країни, які наполягають на підтримці офіційних відносин з островом, втручаються у внутрішні справи КНР. «Сепаратистська діяльність, спрямована на незалежність Тайваню, залишається найбільш руйнівним фактором для миру та стабільності в Тайванській протоці. Чим сильнішою буде відданість принципу одного Китаю, тим більшою буде гарантія миру», – підкреслив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Китай посилює патрулювання у водах поблизу групи островів, контрольованих Тайванем, після того, як двоє китайських рибалок потонули під час переслідування береговою охороною Тайваню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-