Китай посилює патрулювання поблизу островів Тайваню після загибелі рибалок

Китай посилює патрулювання поблизу островів Тайваню після загибелі рибалок

Укрінформ
Китай посилює патрулювання у водах поблизу групи островів, контрольованих Тайванем, після того, як двоє китайських рибалок потонули під час переслідування береговою охороною Тайваню.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

У береговій охороні Китаю заявили, що посилять правоохоронні заходи на морі та здійснюватимуть «регулярне патрулювання» у водах навколо міста Сямень, а також островів Кінмень на Тайвані.

Цей крок спрямований на «подальше підтримання порядку операцій у відповідних водах і захист життя та майна рибалок», - сказав речник берегової охорони Китаю Ган Юй.

Ймовірно, кораблі берегової охорони Китаю розмістять ближче до тайванських, що потенційно підвищить ризик конфлікту.

Кілька днів тому китайський швидкісний катер перекинувся під час спроби втекти від берегової охорони Тайваню, яка вважає, що він порушив територіальні води країни, щоб рибалити у водах неподалік узбережжя островів Кінмень.

Тоді четверо членів екіпажу китайського катера впали у воду, двох врятувала берегова охорона Тайваню, інших згодом знайшли мертвими.

Пекін різко засудив цей інцидент та звинуватив у загибелі рибалок правлячу Демократичну прогресивну партію Тайваню (DPP), стверджуючи, що вона використовувала «різні приводи для силового захоплення материкових рибальських човнів та грубого і небезпечного поводження з рибалками з материка (Китаю - ред.)».

Читайте також: Тайвань заборонить групові тури до Китаю

Влада Тайваню висловила жаль з приводу загибелі рибалок, але стверджує, що офіцери берегової охорони виконували свої обов'язки відповідно до закону.

Як повідомлялося, 21 січня Тайвань зафіксував наближення до острова шести китайських повітряних куль, які пролетіли поблизу північної його частини, де розташовані столиця Тайбей та головний міжнародний аеропорт.

Фото: Alex Wong/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-