Тайвань виявив вісім китайських повітряних куль неподалік Тайбея

Тайвань виявив вісім китайських повітряних куль неподалік Тайбея

Укрінформ
Міністерство оборони Тайваню заявило, що впродовж минулої доби, вперше за останні десять днів, Китай направив до острова вісім повітряних куль, які пролетіли поблизу його північної частини, де знаходиться тайванська столиця місто Тайбей.

Про це оборонне відомство повідомляє у щоденному звіті про військову діяльність КНР у соцмережі Х, передає Укрінформ.

Жоден китайський зонд не пролітав над островом, але один із них наблизився до його північного краю, де знаходиться столиця Тайбей, на відстань менш як 75 кілометрів (40 морських миль).

Усі запущені з материка повітряні кулі рухались на висоті від 3,6 км до майже 8 км у східному напрямку неподалік північної частини і поступово віддалились від Тайваню, після чого спостереження за ними припинилося.

Китай почав активно запускати повітряні зонди до Тайваню від листопада минулого року, не коментуючи при цьому нічого.

Читайте також: Тайвань заявив, що повітряні кулі Китаю створюють загрози регіональній авіабезпеці острова

Призначення цих куль невідоме, однак західні фахівці вважають, що вони можуть виконувати функції спостереження і розвідки за островом.

Тайванські військові не намагаються збивати кулі чи протидіяти їм іншим чином та офіційно вважають їх метеорологічними зондами. Водночас, у Тайбеї стверджують, що ці повітряні об’єкти становлять загрозу безпеці цивільної авіації та чинять психологічний тиск на жителів острова.

Крім того, впродовж минулої доби навколо острова були помічені 9 військових літаків та 8 бойових кораблів китайської армії, які здійснювали патрулювання повітряного і морського простору.

Як повідомляв Укрінформ, п’ять кораблів китайської берегової охорони увійшли у заборонені води навколо прифронтових тайванських островів Кінмень, але залишили їх незабаром після попередження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-