Тайвань заявив про входження у свої води п’яти китайських кораблів

Тайвань заявив про входження у свої води п’яти китайських кораблів

Укрінформ
П'ять кораблів китайської берегової охорони увійшли у заборонені води навколо прифронтових тайванських островів Кінмень, але залишили їх незабаром після попередження.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Куан Бі-Лінг, голова Тайванської ради з питань океану, яка керує береговою охороною, повідомила у парламенті, що китайські човни, які ввійшли до прифронтових островів в понеділок, залишили район незабаром після того, як берегова охорона Тайваню наказала їм піти.

"Це має велике політичне значення, оскільки є формою декларації суверенітету", - сказала вона.

Китайське міністерство у справах Тайваню заявило, що надасть коментарі на своєму регулярному брифінгу в середу. Цього місяця воно заявило, що не визнає жодних заборонених або обмежених вод для китайських рибальських суден навколо Кінмена.

Міністр оборони Тайваню Чіу Куо-ченг, також виступаючи в парламенті, висловив сподівання, що те, що відбувається навколо Кінмена, не призведе до ескалації і буде "плавно врегульовано".

"Ми не хочемо, щоб виникли бойові дії", - сказав він.

Читайте також: У Тайвані зафіксували вісім китайських повітряних куль

Тайвань має великий військовий гарнізон на острові Кінмен, і його води патрулює берегова охорона. Кінмен знаходиться в декількох хвилинах їзди на човні від китайських міст Сямень і Цюаньчжоу. Тайбей контролює його з 1949 року.

Як повідомляв Укрінформ, Китай посилює патрулювання у водах поблизу групи островів, контрольованих Тайванем, після того, як двоє китайських рибалок потонули під час переслідування береговою охороною Тайваню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-