Китай підтримує надання Палестині статусу повноправного члена ООН

Китай підтримує надання Палестині статусу повноправного члена ООН

Укрінформ
Китай підтримує надання Палестині статусу повноправного члена Організації Об’єднаних Націй (ООН) та закликає «деяких членів Ради Безпеки ООН» припинити створювати перешкоди на цьому шляху.

Про це на пресконференції в кулуарах сесії законодавчого органу КНР сказав міністр закордонних справ Китаю Ван Ї, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Палестино-ізраїльський конфлікт уже забрав десятки тисяч життів та призвів до сотень тисяч жертв. Неспроможність зупинити гуманітарну катастрофу сьогодні, у 21 столітті, є трагедією для людства і ганьбою для цивілізації», - сказав Ван.

Міністр закликав міжнародну спільноту діяти і першочергово домагатись негайного припинення вогню та звільнення всіх заручників і полонених.

За його словами, припинити діяльність радикальних рухів на Близькому Сході можливо лише шляхом реалізації рішення про дві держави та створення незалежної Палестини.

«Відновлення справедливості для палестинського народу та повна реалізація рішення про дві держави є єдиним способом розірвати порочне коло палестино-ізраїльських конфліктів», - зазначив Ван.

«Ми підтримуємо повноправне членство Палестини в ООН і закликаємо деяких членів Ради Безпеки ООН припинити створювати перешкоди на цьому шляху», - заявив глава зовнішньополітичного відомства.

Він додав, що Китай продовжить докладати зусиль у цьому напрямі, щоб виправити «історичну несправедливість стосовно палестинського народу, яка не може тривати вічно».

Читайте також: Представники дипломатії ЄС обговорили війну в Україні з посланником Китаю

Як повідомляв Укрінформ, президент Палестинської автономії Махмуд Аббас заявив, що зусилля для забезпечення міжнародного захисту Палестини необхідно посилити, зокрема йдеться про надання постійного членства в ООН та визнання Палестини, особливо західними країнами.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-