Аббас у Туреччині закликав світ визнати Палестину та надати їй постійне місце в ООН

Аббас у Туреччині закликав світ визнати Палестину та надати їй постійне місце в ООН

Укрінформ
Зусилля для забезпечення міжнародного захисту Палестини необхідно посилити, зокрема йдеться про надання постійного членства в ООН та визнання Палестини, особливо західними країнами.

Про це президент Палестинської автономії Махмуд Аббас сказав на пресконференції за результатами зустрічі в Анкарі вчора ввечері з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Необхідно посилити зусилля для забезпечення міжнародного захисту Палестини. Ми хочемо, щоб Палестина мала постійне членство в ООН, щоб це сталося з рішенням Ради Безпеки, і особливо західні країни повинні визнати Палестину. Ми надаємо важливого значення ролі Туреччини в контексті цих зусиль”, - сказав Аббас.

Президент Палестинської автономії наголосив на тому, що Ізраїль не пропускає гуманітарну допомогу в Газу, чинить жорстокі злочини на окупованих територіях, здійснює напади на святі місця мусульман і християн на Західному березі річки Йордан та в Єрусалимі.

Також Аббас наголосив на незгоді з депортацією палестинського народу з Гази чи Західного берега.

“Газа є невід'ємною частиною палестинської території. Неможливо прийняти плани держави-окупанта. Неможливо відокремити Газу та Єрусалим від Палестинської держави та Західного берега. Мир і безпека можливі лише після закінчення ізраїльської окупації. Палестина має право бути державою зі столицею у Східному Єрусалимі”, - сказав він.

Читайте також: Туреччина закликає до справедливого миру для Палестини та готова бути гарантом

За словами Аббаса, понад 120 тисяч палестинців були вбиті чи поранені протягом нинішнього загострення, але атаки Ізраїлю продовжують та приносять нові жертви.

Як повідомляв Укрінформ, Туреччина неодноразово заявляла, що розв’язання палестино-ізраїльського конфлікту можливе шляхом формування та визнання незалежної палестинської держави відповідно до кордонів, встановлених у 1967 році, зі збереженням її територіальної цілісності та зі столицею в Східному Єрусалимі, і що нині це стало необхідністю, яку не можна відкладати.

Фото: iletisim.gov.tr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-