Трамп, який шукає гроші на вибори, зустрівся з Маском - NYT

Трамп, який шукає гроші на вибори, зустрівся з Маском - NYT

Укрінформ
Експрезидент США Дональд Трамп, який терміново шукає гроші для підтримки своєї президентської кампанії, зустрівся в неділю в Палм-Біч у штаті Флорида з мільярдером Ілоном Маском і кількома заможними донорами-республіканцями.

Про це The New York Times повідомили три особи на умовах анонімності, поінформовані про зустріч, передає Укрінформ.

Трамп і його команда працюють над пошуком додаткових великих донорів, оскільки він готується до виборів проти президента Джо Байдена. За словами співрозмовника видання, Трамп похвалив Маска перед союзниками і сподівається незабаром зустрітися з мільярдером віч-на-віч.

Поки що залишається незрозумілим, чи планує Маск спонсорувати виборчу кампанію Трампа, але його нещодавні пости в соціальних мережах свідчать про те, що він вважає вкрай важливим, щоб Байден зазнав поразки в листопаді. І люди, які спілкувалися з Маском приватно, підтвердили, що це дійсно його думка.

Маючи статки близько 200 мільярдів доларів Маск може надати Трампу дуже суттєву фінансову підтримку і потенційно, майже одноосібно, знищити величезну фінансову перевагу Байдена та його союзників.

Читайте також: Байден вважає, що другий термін Трампа - це «повернення до хаосу, розколу й темряви»

Маск, який, за даними Forbes, має близько 200 мільярдів доларів, як і багато бізнес-лідерів, багато років рівномірно робив пожертви кандидатам від обох партій. Разом з тим він не витрачав значних коштів на президентські вибори, додає видання.

Видання вважає, що Маск має образу на Байдена після того, як Білий дім не запросив Tesla на захід, присвячений електромобілям, у серпні 2021 року. А після купівлі Twitter у жовтні 2022 року Маск відновив акаунт Трампа, до якого він був позбавлений доступу після нападу на Капітолій 6 січня.

Хоча у 2017 році, коли Трамп був президентом, Маск, як відомо, вийшов з двох ділових консультативних рад через рішення Трампа вийти з Паризької кліматичної угоди. А за кілька місяців до проміжних виборів, влітку 2022 року, він і колишній президент обмінялися образами: Трамп застосував щодо нього нецензурну лайку, а Маск заявив, що колишньому президенту час «відплисти на захід сонця».

Читайте також: Колишній фінансист Трампа зізнався у лжесвідченні на його користь

Як повідомляв Укрінформ, чинний президент США Джо Байден і його попередник Дональд Трамп, за прогнозами праймеріз, які відбулися у 16 штатах і одній території, очікувано лідирують на голосуваннях у своїх партіях.

Фото: Justin Sullivan/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-