Колишній фінансист Трампа зізнався у лжесвідченні на його користь

Колишній фінансист Трампа зізнався у лжесвідченні на його користь

Укрінформ
Колишній довірений фінансист Дональда Трампа Аллен Вайсселберг у суді Нью-Йорка визнав себе винним у лжесвідченні на користь експрезидента.

Про це повідомляє Тhe New York Times, передає Укрінформ.

Зазначається, що 76-річний Вайссельберг, попри тиск з боку прокуратури, не погоджувався свідчити проти Трампа, проте нарешті уклав угоду з окружним прокурором Мангеттена Елвіном Бреггом про визнання своєї вини.

Він заявив у суді, що брехав під присягою Генеральній прокуратурі Нью-Йорка, коли та розслідувала шахрайство Трампа.

Генпрокурор Летісія Джеймс подала до суду на експрезидента у 2022 році, звинувативши його в завищенні вартості своїх статків для отримання дешевих кредитів та інших преференцій.

Нещодавно суд наклав на експрезидента штраф у розмірі понад 450 млн доларів (з урахуванням відсотків). Вайсельберг, який також виступав відповідачем у справі, був оштрафований на 1 млн доларів (плюс відсотки) і назавжди позбавлений права обіймати фінансові посади в будь-якій нью-йоркській компанії.

Читайте також: Верховний суд США поновив участь Трампа в праймеріз у Колорадо

Покарання для Вайсельберга суд призначить 10 квітня. Прокуратура просить для нього ув'язнення на 5 місяців з огляду на його вік.

У 2022 році фінансист визнав себе винним у справі про податкове шахрайство, за яке був засуджений до п'яти місяців ув'язнення, з яких відсидів майже 100 днів і був звільнений за добру поведінку.

Як повідомлялося, у березні Трамп постане перед судом за низкою кримінальних звинувачень щодо фальсифікації ділової документації, пов'язаної з виплатою грошей порнозірці Стормі Деніелс.

Фото: Justin Sullivan/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-