Верховний суд США поновив участь Трампа в праймеріз у Колорадо

Верховний суд США поновив участь Трампа в праймеріз у Колорадо

Укрінформ
Верховний суд США ухвалив рішення, що Дональд Трамп може брати участь у внутрішньопартійних виборах у штаті Колорадо, скасувавши рішення найвищого суду цього штату.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

«Сьогодні Верховний суд постановив, що колишній президент Дональд Трамп має бути включений до виборчого бюлетеня в Колорадо», - йдеться у повідомленні.

Рішення суддів Верховного суду США - найвищої судової інстанції країни - означає, що республіканські виборці штату Колорадо зможуть обрати Трампа в якості свого кандидата на президентських виборах цього року на праймеріз, що відбудуться вже завтра, 5 березня.

Суд одностайно погодився з тим, що Трамп не може бути виключений з праймеріз в односторонньому порядку.

Це рішення стало першим випадком, коли Верховний суд розглядав причетність Трампа до заколоту у Капітолії 6 січня 2021 року.

Читайте також: Трамп виграв чергові кокуси Республіканської партії у трьох штатах

Як повідомляв Укрінформ, цього року в США відбудуться вибори президента країни. Наразі перегони перебувають на етапі внутрішньопартійних праймеріз та кокусів. 5 листопада відбудеться основне голосування на президентських виборах у США.

У лютому Верховний суд заслухав аргументи щодо апеляції Трампа на рішення про дискваліфікацію його на праймеріз у Колорадо на підставі 14-ї поправки.

Ця справа є однією з десятків, що розглядаються по всій країні з метою не допустити Трампа до виборів через його дії, пов'язані з заколотом у Капітолії 6 січня 2021 року.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-