Верховний суд США розглядає рішення Колорадо про відсторонення Трампа від виборів

Верховний суд США розглядає рішення Колорадо про відсторонення Трампа від виборів

Укрінформ
Верховний суд США розпочав слухання щодо права колишнього президента Трампа брати участь у голосуваннях на президентських виборах у штаті Колорадо відповідно до 14-ї поправки Конституції з огляду на його роль у повстанні 6 січня 2021 року.

Слухання розпочалися зранку четверга за вашингтонським часом, передає власний кореспондент Укрінформу.

Судді переглядають рішення вищого суду Колорадо, який визнав провідного кандидата від республіканців таким, що не має права балотуватися на другий термін через положення Конституції США. У цьому зв’язку Верховний суд заслуховує юридичних представників шести виборців штату Колорадо, які подали позов проти участі Трампа у виборах, а також адвокатів, які представляють експрезидента та держсекретаря Колорадо.

Верховний суд погодився пришвидшити розгляд справи та, як очікується, прийме рішення, яке буде керівним для всіх американських штатів, де виникають юридичні колізії щодо правомочності Трампа брати участь у виборах.

Читайте також: Трамп не має імунітету від злочинів часів свого президентства - апеляційний суд США

Як повідомляв Укрінформ, два американських штати – Колорадо та Мен – виключили Дональда Трампа зі списків голосувань на президентських праймеріз на підставі 14-ї поправки до Конституції США. Поправка була прийнята після Громадянської війни в 1868 році. Вона, зокрема, забороняє особам, які раніше присягалися підтримувати Конституцію, а потім вдалися до повстання чи заколоту, обіймати в майбутньому вищі виборні посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-