Трамп не має імунітету від злочинів часів свого президентства - апеляційний суд США

Трамп не має імунітету від злочинів часів свого президентства - апеляційний суд США

Укрінформ
Федеральний апеляційний суд США підтвердив рішення попередньої інстанції, що Дональд Трамп не захищений від судового переслідування за ймовірні злочини під час свого президентства, коли намагався скасувати результати виборів 2020 року.

Судове рішення оголошене у вівторок, передає Укрінформ із посиланням на CNN.

«Рішення стало серйозним ударом по ключових позиціях захисту Трампа у справі про підривну діяльність на федеральних виборах, порушеній проти нього спеціальним прокурором Джеком Смітом», - йдеться в повідомленні.

У висновках колегії суду зазначається, що в контексті нинішньої кримінальної справи експрезидент Трамп став громадянином Трампом. Тобто, «будь-який імунітет виконавчої влади, який, вірогідно, захищав його під час президентства, більше не захищає його від судового переслідування».

Рішення колегії у складі трьох суддів було одностайним. Тим не менше, команда Трампа може оскаржити рішення безпосередньо у Верховному суді. Або ж його юристи можуть попросити про перегляд у повному складі апеляційного суду, що означало б перегляд справи по-новому.

Читайте також: Спікер Джонсон запевняє, що Трамп не командує республіканцями в Палаті представників

Як повідомлялося, експрезидент США Дональд Трамп стверджував, що дії, в яких його звинуватив спецпрокурор Сміт, були частиною його офіційних обов'язків як президента, тому це має захищати його від кримінальної відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-