«Супервівторок» у США: Байден і Трамп лідирують за попередніми результатами праймеріз

«Супервівторок» у США: Байден і Трамп лідирують за попередніми результатами праймеріз

Укрінформ
Чинний президент США Джо Байден і його попередник Дональд Трамп, за прогнозами праймеріз, які у вівторок відбулися у 16 штатах і одній території, очікувано лідирують на голосуваннях у своїх партіях.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

«Попередні результати в основному відповідають очікуванням», - йдеться в повідомленні. Тобто в переважній більшості штатів Байден і Трамп вийшли переможцями.

Несподіванкою стала перемога кандидатки від республіканців Ніккі Гейлі у штаті Вермонт. Вона вдруге обійшла Трампа на праймеріз після того, як у неділю здобула перше місце о столичному окрузі Колумбія (місті Вашингтон).

Водночас вказується, що президентська кампанія Гейлі «доведена до межі». Вона поки що не робила публічних заяв, адже офіційні підрахунки голосів тривають.

Читайте також: Гейлі виключає можливість висуватися як незалежна кандидатка на президентських виборах

Попри все, за результатами голосувань на праймеріз «супервівторка» жоден з кандидатів не зможе отримати достатню кількість делегатів, аби здобути номінацію на виборах президента від своєї партії.

При цьому, зауважує AP, на Трампа продовжують тиснути кримінальні справи, які можуть суттєво вплинути на його подальшу виборчу кампанію.

Читайте також: Верховний суд США поновив участь Трампа в праймеріз у Колорадо

Як повідомляв Укрінформ, 5 березня одразу в 16 штатах та Американському Самоа відбулися голосування на президентських праймеріз Демократичної і Республіканської партій.

Фото: MARIO TAMA/GETTY

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-