У Туреччині вважають, що потрібно розпочати діалог щодо припинення вогню в Україні

У Туреччині вважають, що потрібно розпочати діалог щодо припинення вогню в Україні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан вважає, що у розв'язаній Росією війні проти України сторони досягли межі результатів, яких можуть досягти воєнними засобами, і слід розпочати діалог щодо припинення вогню окремо від територіальних питань.

Про це він заявив на пресконференції за результатами Анталійського дипломатичного форуму, передає кореспондент Укрінформу.

“Обидві сторони зараз, здається, досягли межі результатів, яких вони можуть домогтися воєнними засобами", - сказав Фідан.

На його переконання, настав час розпочати діалог щодо припинення вогню.

«Це не означає визнання окупації, але ми вважаємо, що настав час відокремити питання окупації та суверенітету (України - ред.) від питання припинення вогню», - заявив Фідан.

Він також зазначив, що Туреччина докладає зусиль для досягнення припинення вогню в Газі до Рамадану.

Міністр також анонсував свій візит до США наступного тижня, де він проведе стратегічні консультації з держсекретарем Сполучених Штатів Ентоні Блінкеном.

Читайте також: Спецпредставник Китаю обговорив у Москві із заступником Лаврова війну проти України

Як повідомляв Укрінформ, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Україна ніколи не погодиться на “замороження” війни з Росією, оскільки це означатиме визнання окупації наших територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-