У Берліні шкодують, що Китай досі не назвав російську агресію війною

У Берліні шкодують, що Китай досі не назвав російську агресію війною

Укрінформ
У Берліні вітають анонсований візит китайського посланника в Європу, але зауважують, що Пекін досі не має чіткої позиції щодо російської агресивної війни.

Про це заявив речник МЗС ФРН Себастьян Фішер на брифінгу в середу, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми вітаємо візит спецпредставника, адже це дає можливість поговорити один з одним напряму, віч-на-віч», - сказав Фішер.

Він зауважив, що російська війна проти України та ставлення до неї Китаю постійно стоїть на порядку денному міжнародних зустрічей і переговорів.

Фішер вважає добрим, коли Китай докладає зусиль, щоб зробити свій внесок у світовий мир, за це КНР, яка є постійним членом Ради Безпеки ООН, несе особливу відповідальність. Але водночас дипломат звернув увагу на те, що офіційний Пекін досі не назвав війну Росії в Україні «війною», про що на Заході «дуже шкодують».

«Той, хто говорить про мир, має чітко назвати війну війною, насамперед чітко заявити, що те, що відбувається є агресією проти незалежної, суверенної країни; агресивна війна, яка заборонена Хартією ООН», - підкреслив він.

Очікується, що китайський посланець відвідає Україну, Росію, Францію і Німеччину.

Читайте також: Глава МЗС Китаю - про «українську кризу»: Історія розсудить, хто мав рацію

Як повідомлялось, Китай наприкінці тижня планує вдруге направити спеціального представника уряду з питань Євразії Лі Хуея в Україну, європейські країни та Росії для пошуку шляхів політичного врегулювання «української кризи». Перше подібне турне Лі здійснив у травні минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-