Спікер Литви щодо заяв про західні війська в Україні: Такі дискусії важливі, якщо підкріплені діями

Спікер Литви щодо заяв про західні війська в Україні: Такі дискусії важливі, якщо підкріплені діями

Укрінформ
Заява президента Франції про можливе введення західних військ в Україну порушує табу, водночас такі дискусії важливі, якщо вони підкріплені діями.

Таку думку висловила спікер Сейму Литви Вікторія Чміліте-Нільсен, повідомляє Укрінформ із посиланням на LRT.

«Я думаю, що заява пана Макрона про те, що така ідея розглядається, є свого роду порушенням табу, яке посилає два сигнали. Це сигнал Україні, що західні союзники готові допомагати ще більше, а також сигнал Росії, (що буде) якщо вона не дасть Україні спокій. Такі дискусії, такі промови, якщо вони підкріплені діями, є важливими», - сказала Чміліте-Нільсен.

Своєю чергою міністр оборони Арвідас Анушаускас зауважив, що війська з країн НАТО можуть бути направлені в Україну для навчання українців, а не для ведення бойових дій.

«Ми говоримо про тренувальні місії, тренувальні компоненти. Тренування. Це те, що обговорюється, але я не можу коментувати деталі в даному випадку… Це питання зараз на стадії обговорення, позиції можуть змінюватися… Ми просто шукаємо шляхи подальшої допомоги Україні, посилаючи при цьому дуже чіткий сигнал Росії», - сказав Анушаускас.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс вважає висловлену у Парижі ініціативу вартою уваги. «Доля Європи вирішується на полях боїв у Україні. Такі часи вимагають політичного лідерства, амбіцій і сміливості мислити нестандартно. Ініціатива, що стоїть за вчорашньою зустріччю в Парижі, варта уваги», - написав він у соцмережі Х.

Читайте також: США не надсилатимуть війська в Україну - Держдеп про заяву Макрона

Як повідомляв Укрінформ, напередодні президент Франції Еммануель Макрон після міжнародної зустрічі на підтримку України в Парижі заявив, що в перспективі Франція не виключає участі європейських військ у війні в Україні.

Фото: Pauliaus Peleckio / BNS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-