У Литві скасували концерт американської співачки LP через толстовку з прапором РФ

У Литві скасували концерт американської співачки LP через толстовку з прапором РФ

Укрінформ
Каунаська "Жальгіріс Арена" оголосила про скасування концерту американської співачки LP через те, що вона напередодні опублікувала в соцмережі відео, в якому була вдягнена в толстовку з прапором Росії.

Про це передає Укрінформ із посиланням на литовського мовника LRT.

У понеділок увечері американська співачка LP (Лаура Перголіцці), яка мала виступити в Литві на "Жальгіріс Арена" 4 березня, здивувала своїх шанувальників, поділившись у Instagram відео, на якому вона одягнена в толстовку з кольорами російського прапора та написом "LP Russia Official".

Співачка, яка вже кілька разів виступала у Литві та має тут шанувальників, пояснила у відео, що толстовка – це подарунок від її шанувальників у Росії. Вона також показала листівку від них, сказавши, що подарунок було зроблено ще у 2020 році, коли концерти співачки було скасовано через пандемію Covid-19, тому вона отримала подарунок лише зараз.

У відео LP висловила подяку та відзначила обліковий запис свого російського фан-клубу. Варто звернути увагу на те, що листівку було підписано 24 лютого, у другу річницю широкомасштабного вторгнення Росії в Україну.

Пізніше відео було видалено, а співачка поділилася новим повідомленням у Instagram. «Я так пишаюся і вдячна своїм шанувальникам у всьому світі, і я знаю, що в країнах Балтії багато українських біженців, і я хотіла б, щоб мої українські друзі знали, як сильно я вас підтримую. Я завжди підтримувала і люблю вас», - сказала співачка, не згадавши про попереднє відео.

Читайте також: Генконсул назвав провокацією запланований у Стамбулі концерт проросійської піаністки

Після появи співачки в толстовці з російським прапором у соціальних мережах почали лунати заклики бойкотувати і навіть скасувати її майбутній концерт на каунаській "Жальгіріс Арені".

Організатор гастролей LP у Литві – Medusa Concert – опублікувала офіційний прес-реліз. Згідно до нього, після розмови артистці стала зрозуміла ситуація, LP перепрошує за своєю необачність і шкодує, що не подумала, що може образити так багато людей. «Тому разом зі співачкою організатор концерту LP – Medusa Concert – приносить усім щирі вибачення за свою очевидну помилку і бажає Україні перемоги!» - йшлось у заяві.

Однак міністр культури Литви Симонас Кайріс заявив, що шанувальники американської співачки також мають "оцінити" її поведінку. Проте міністр зазначив, що слід бачити різницю між виконавцями, які відкрито підтримують російський режим і війну, і подібними випадками, коли "людина повністю відірвана від контексту".

Пізніше, у вівторок, стало відомо, що каунаська "Жальгіріс Арена" все ж скасовує концерт LP 4 березня. «Після підтвердження фактів ми разом з організаторами заходу – Medusa Concert – прийняли спільне рішення про відміну концерту. Цим рішенням ми хочемо звернути увагу як LP, так і інших артистів, які планують заходи в Литві, що ми не потерпимо повідомлень на підтримку країни-агресора», - сказав керівник відділу організації заходів "Жальгіріс Арени" Мантас Ведрікас.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня після публічних закликів громадськості до представників польської влади та Національної філармонії у Варшаві був скасований концерт російського піаніста Ніколая Хозяїнова. Він тривалий час проживає за кордоном, але жодним чином публічно не засудив російську збройну агресію проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-