Шольц знову підтвердив небажання передавати Україні Taurus

Шольц знову підтвердив небажання передавати Україні Taurus

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц знову виступив проти передачі Україні в німецьких крилатих ракет Taurus.

Своє ставлення він озвучив 26 лютого на редакційній конференції, організованій у Берліні німецьким інформагентством dpa, передає Укрінформ.

«Ми ні в якому разі не повинні бути пов’язані з цілями, яких досягає ця система», — цитує Шольца, зокрема, редакційна мережа RND.

За словами Шольца, Німеччина не має рівнятися на те, що роблять у плані передачі ракет британці та французи.

Taurus можуть з високою точністю вражати цілі на відстані до 500 кілометрів. Використання їх може втягнути Німеччину в пряме військове протистояння з Росією, вважає канцлер.

Шольц також заявив, що був «дуже роздратований» цією дискусією навколо однієї лише системи озброєнь тоді, коли Німеччина надає так багато військової допомоги. Він також упевнений, що багато німців сподіваються, що їх канцлер не піддасться на вимагання.

«Мене дивує, що деякі люди зовсім не замислюються над тим, чи може те, що ми робимо, в якомусь сенсі призвести до участі у війні», - сказав глава німецького уряду.

Він нагадав, що «чого не вистачає Україні, так це боєприпасів на всі можливі довжини та відстані», але не обов’язково Taurus.

Читайте також: Кулеба вкотре закликав уряд ФРН надати ракети Taurus

Як повідомлялось, Taurus є однією з найсучасніших ракет ВПС дальністю дії до 500 км. Її називають, зокрема, «вбивцею бункерів».

Україна звернулась до ФРН з проханням надати ці ракети в травні минулого року. Багато політиків у Німеччині підтримали це прохання, втім уряд і особисто канцлер неодноразово давали зрозуміти, що вважають це надто небезпечним для Федеративної республіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-