Сенатори-республіканці закликають Ґрін відмовитися від ідеї відставки спікера Джонсона

Сенатори-республіканці закликають Ґрін відмовитися від ідеї відставки спікера Джонсона

Укрінформ
Сенатори-республіканці із консервативного крила в Конгресі США назвали ідею одіозної конгресвумен Марджорі Тейлор Ґрін щодо відставки спікера жахливою та закликали її відмовитися від цих спроб.

Про це йдеться в публікації The Hill, передає Укрінформ.

«Це жахлива ідея», - наводить видання слова консервативного сенатора Роджера Маршалла.

Він підкреслив, що спікер Майк Джонсон найкращим чином виконує свою справу в умовах незначної більшості в нижній палаті, коли демократи контролюють Сенат і Білий дім.

«Немає більш консервативної людини, яку можна було би обрати спікером, ніж Майк Джонсон», - додав Маршалл.

Інший сенатор-республіканець Тед Круз також висловився негативно щодо ідеї Марджорі Тейлор Ґрін, яку підтримали лише двоє її однопартійців.

«Я вважаю, що це абсолютно безглуздо й контрпродуктивно», – зазначив Круз.

Сам спікер Джонсон також зневажливо поставився до спроб усунути його з посади спікера. У недавньому інтерв'ю він сказав, що не вважає конгресвумен, яка намагається ініціювати цей процес, серйозною законодавицею.

У цьому зв’язку видання висловлює очікування, що подання Ґрін про відставку спікера Джонсона провалиться. Адже критики Джонсона в Палаті представників, які належать до консервативного крила, вже висловили позицію, що не мають бажання повторити хаос, який виник після усунення попереднього спікера, Кевіна Маккарті.

Читайте також: Ультраправа трампістка Ґрін обурилася заголовком у Fox News, де її назвали «ідіоткою»

Як повідомляв Укрінформ, конгресвумен від Республіканської партії Марджорі Тейлор Ґрін заявила, що має намір наступного тижня ініціювати голосування за відставку спікера Палати представників США Майка Джонсона – після того, як його пообіцяли підтримати демократи. Вона внесла формальне подання про це ще минулого місяця, зокрема, й через те, що Джонсон погодився внести на розгляд законопроєкт із допомогою Україні.

Фото: Global Look Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-