Китай обурився санкціями проти його компаній, які співпрацюють з Росією

Китай обурився санкціями проти його компаній, які співпрацюють з Росією

Укрінформ
Китай вважає санкції США, ЄС і Великої Британії проти його компаній, накладені за їх співпрацю з Росією, економічним примусом, що підриває міжнародні економічні й торговельні правила, та застерігає про наслідки для двосторонніх відносин.

Про це заявив речник міністерства торгівлі КНР у відповідь на запроваджені трьома країнами обмеження, передає Укрінформ.

Накладені Вашингтоном, Брюсселем і Лондоном санкції речник назвав «односторонніми, безпідставними і прикладом економічного примусу та «юрисдикції довгої руки» (коли національне законодавство застосовується по відношенню до іншої країни – ред.).

За його словами, останні обмеження встановлені без дозволу Ради Безпеки ООН, що не відповідає міжнародному законодавству та підриває міжнародні економічні й торговельні правила та порядок.

Пекін вважає, що такі санкції лише завдають шкоди безпеці та стабільності глобальних промислових ланок і ланцюжків постачання.

Речник зазначив, що включення китайських компаній до санкційних списків негативно вплине на двосторонні відносини КНР зі Сполученими Штатами, Європейським Союзом і Великою Британією та застеріг, що Китай «вживатиме необхідних заходів для захисту законних прав та інтересів китайських підприємств».

Читайте також: Глава МЗС Китаю - про «українську кризу»: Історія розсудить, хто мав рацію

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати 23 лютого запровадили понад 500 нових санкцій проти Росії за її агресію проти України та смерть російського опозиційного політика Олексія Навального.

Того ж дня Євросоюз ухвалив 13-й пакет санкцій проти Росії, до якого увійшли 106 фізичних та 88 юридичних осіб.

Днем раніше, 22 лютого, міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон оголосив про запровадження понад 50 нових санкцій проти фізичних та юридичних осіб, які підтримують незаконну війну президента РФ Володимира Путіна в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-