Путін залишається «смертельною загрозою» для НАТО і України - ISW

Путін залишається «смертельною загрозою» для НАТО і України - ISW

Укрінформ
Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що президент Росії Володимир Путін «залишається смертельною загрозою» для НАТО та України.

Про це йдеться у звіті ISW, передає Укрінформ.

«Кремль місяцями створював умови для проведення операцій гібридної війни в країнах Балтії та Фінляндії і наразі проводить такі операції проти Молдови. Цілями Путіна залишаються знищення НАТО як ефективного альянсу, розрив зв’язків між Сполученими Штатами і Європою й побудова нового глобального порядку, в якому домінує голос і сила Росії. Інтереси Америки, Європи і союзників Америки в Азії й у всьому світі нерозривно пов’язані з тим, щоб допомогти Україні перемогти Росію», - йдеться у звіті.

Як зазначається, Україна через два роки після початку повномасштабного російського вторгнення протидіє спробам Кремля знищити українську державність та ідентичність попри дедалі більші труднощі. Водночас РФ не відмовилася від своїх воєнних цілей і не послабила військових операцій. Російські війська продовжують наступати, але їхні здобутки поки що дуже обмежені і даються їм дуже дорогою ціною, наголошують аналітики. За їхньою оцінкою, ймовірно, під час захоплення Авдіївки загинуло більше російських солдатів, ніж за всю радянсько-афганську війну.

Читайте також: Голова Мюнхенської конференції: Путін може напасти на НАТО, якщо не програє в Україні

В ISW зауважили, що українці втомлені і стурбовані тим, що американська військова допомога може припинитися, але продовжують боротися з рішучістю, винахідливістю і майстерністю.

«Але до кінця війни ще далеко. Україна не програла і в України немає причин для програшу… Російська армія має багато недоліків, якими Україна навчилася користуватися. А сукупна економічна потужність союзників України у багато разів перевищує економічну потужність Росії», – наголосили в ISW.

Аналітики зазначають, що попри важкі втрати, російські війська наразі підтримують наступальні операції в Україні, «покладаючись на криптомобілізацію».

«Росія генерує нові сили приблизно зі швидкістю, еквівалентною поточним втратам, що дозволяє російським військам постійно посилювати атакуючі підрозділи і регулярно проводити ротацію на оперативному рівні», – йдеться у звіті.

Читайте також: Вибори у Європарламент мають показати, що люди зрозуміли небезпечність Путіна - фон дер Ляєн

Водночас, зауважують аналітики, поки незрозуміло, чи зможе Росія підтримувати наступальні операції в такий самий спосіб на більш високому оперативному рівні, що призведе до ще більших втрат.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 25 лютого 2024 року ліквідували близько 409 820 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-