У містах РФ на різних акціях протесту затримали до 50 активістів

У містах РФ на різних акціях протесту затримали до 50 активістів

Укрінформ
На різних за тематикою акціях протесту 24 лютого в різних містах Росії затримали 49 людей.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал «ОВД-Инфо».

За цими даними, найбільше затримань у Москві - 13, в Єкатеринбурзі - 10, в Уфі - 5. Правозахисний портал надає статистику, хто на яких акціях був затриманий. На акціях на згадку про Олексія Навального (дев’ятий день смерті) – 38, на антивоєнних акціях – 6; на акціях дружин мобілізованих – 4; також один через пікет проти тортур у в'язницях.

Радіо Свобода, яке веде моніторинг ситуації, повідомляє, що сьогодні мешканці Москви несли квіти до Соловецького каменю, "Стіни скорботи" на перетині проспекту Академіка Сахарова та Садового кільця та пам'ятнику Лесі Українці.

При цьому біля пам'ятника українській поетесі чергують співробітники поліції, які знімають на камеру тих, хто прийшов із квітами. Двірники швидко відносять квіти до найближчої сміттєвої скриньки. За іншою інформацією квіти викидають люди у формі "Гормосту", кажучи, що одержали відповідний наказ від начальства.

Біля пам'ятника Лесі Українки затримали учасника одиничного пікету, який стояв із плакатом "НІ ВІЙНІ". Біля Соловецького каменю затримали дівчину із букетом жовто-синіх квітів.

У Санкт-Петербурзі до пам'ятника Тарасу Шевченку активісти принесли квіти та плакат із кривавими відбитками долонь поверх назв українських міст.

Читайте також: Нобелівська лауреатка Матвійчук на Форумі вільної Росії закликала сприяти посиленню допомоги Україні

Телеграм-канал «Бумага: все о Петербурге» повідомляє, що опозиційна активістка, 78-річна художниця Олена Осипова, вийшла на пікет до Катерининського скверу Петербургу з плакатом на згадку про Олексія Навального. Невдовзі до художниці підійшли силовики, поліцейські посадили її в машину та увезли. (Раніше, у травні 2023 року Осипову госпіталізували до Маріїнської лікарні з інсультом. У грудні вона розповідала, що все ще відновлюється після хвороби й не виходить з дому).

24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. На другу річницю агресії в усьому світі відбуваються різноманітні акції.

Одночасно 24 лютого – дев’ятий день смерть у в’язниці російського опозиціонера Олексія Навального. Сьогодні російська влада після настирливих вимог віддала тіло загиблого його матері Людмилі Навальній.

Фото: SOTA / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-