Британська поліція вилучила рекордну партію кокаїну

Британська поліція вилучила рекордну партію кокаїну

Укрінформ
Британська влада заявила, що вилучила партію у 5,7 тонни кокаїну в порту на півдні Англії, що вважається найбільшим вилученням наркотиків класу А у Сполученому Королівстві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

За даними Національного агентства зі злочинності Великої Британії (NCA), чорнова вартість вилученого кокаїну перевищує 450 мільйонів фунтів стерлінгів (570 мільйонів доларів або 526 мільйонів євро).

Кокаїн вилучили 8 лютого в порту міста Саутгемптон на південному узбережжі Англії. NCA заявило, що офіцери вважають, що партія наркотиків прямувала до німецького міста Гамбург «для їх подальшого поширення».

У NCA заявили, що працюватимуть з європейськими партнерами, щоб виявити злочинні мережі, залучені до цієї незаконної операції.

Читайте також: У Нідерландах вибухнула нарколабораторія - поліція веде розслідування

«Це рекордне вилучення стане величезним ударом для залучених міжнародних організованих злочинних картелів, позбавивши їх величезних прибутків», — сказав директор NCA Кріс Фаррімонд.

Під час попереднього найбільшого вилучення кокаїну у Великій Британії у 2022 році в порту Саутгемптона було вилучено 3,7 тонни наркотику.

Як повідомляв Укрінформ, минулого місяця поліція Чехії затримала двох чехів та одного іноземця, яких підозрюють у торгівлі кокаїном у кількох країнах. Група переправляла кілька сотень кілограмів кокаїну в ящиках з бананами з Південної Америки через німецьке місто Гамбург.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-