«Що це за збочена форма братерства?»: Камерон поставив Путіну кілька риторичних запитань

«Що це за збочена форма братерства?»: Камерон поставив Путіну кілька риторичних запитань

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Камерон поставив президенту РФ Володимиру Путіну кілька риторичних запитань, що викривають абсурдність спроб Москви виправдати розв’язання війни проти України.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

«Моє запитання Путіну просте, – сказав Камерон у п’ятницю на дебатах Ради Безпеки ООН, приурочених до другої річниці повномасштабної війни. – Чому його уряд стверджує, що це битва між братами й що це за збочена форм братерства, заради якої має бути загублено так багато життів? Як Росія виконує свої обов'язки як постійний член РБ з підтримання міжнародного миру і безпеки? І скільки смішних пояснень цьому вторгненню ми маємо зараз? То вони (українці, – ред.) злочинці чи співвітчизники-росіяни?»

За словами міністра, в одну мить Україна становить загрозу існуванню Росії, у наступну в Москві стверджують, що України не існує.

«Ви боретеся з маріонетками НАТО чи з нацистами?» – запитав він, звертаючись до РФ.

Камерон наголосив, що як нацисти поводяться лише представники режиму Путіна, «який вторгся в іншу країну і сподівається, що світ виявиться слабким і дозволить йому вийти сухим з води».

Читайте також: Росія повинна виконати вимогу Міжнародного суду ООН й припинити війну - заява понад 50 країн

Він зазначив, що Україна продовжує відтісняти Росію, «звільнивши половину захоплених Путіним земель і вигнавши військово-морський флот РФ з його бази в Севастополі».

Захоплення невеликого містечка не змінює реальної ситуації, додав він. Російські збройні сили позбуваються сучасної військової техніки і покладаються на «неякісні снаряди з Пхеньяну».

«Ви послали покоління російських хлопчиків у м'ясорубку. Що ви кажете їхнім матерям – за що вони померли? Але вас це навіть не турбує…» – сказав Камерон.

Він наголосив, що Британія й надалі твердо стоятиме за свободу України, і нагадав, що його країна першою підписала безпекову угоду з Україною.

У п’ятницю Рада Безпеки ООН зібралася на відкриті дебати з приводу річниці повномасштабного російського вторгнення в Україну. У засіданні бере участь міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-