ФСБ на кордоні з Естонією вимагає заповнювати анкету з питаннями про війну в Україні

ФСБ на кордоні з Естонією вимагає заповнювати анкету з питаннями про війну в Україні

Укрінформ
Російські прикордонники, що входять у структуру ФСБ, у пунктах пропуску «Шумилкіно» та «Куничина гора» на кордоні з Естонією вимагають заповнювати анкети з особистими даними і запитаннями про ставлення до війни в Україні.

Про це повідомляє Медіазона, передає Укрінформ.

За словами співрозмовника видання, такі анкети видають вибірково, і він пов'язує це з наявністю двох громадянств - російського та європейського.

Співрозмовник додав, що за словами його знайомих, прикордонники також вивчають телефон, підключаючи його до спеціальної програми. «Мабуть, шукають якісь ключові слова і, як то кажуть, знаходять навіть те, що стерто було. Звіряють IMEI із тим номером, який написали в анкеті. Загалом, кажуть, хвилин 15 усі займають, питають про ставлення до війни», - сказав співрозмовник видання.

Він пов'язав початок перевірок з убивством торік у грудні колишнього українського депутата Іллі Киви. Тоді про подібні перевірки на КПП «Шумилкіно» писала газета «Псковская губерния».

Читайте також: Вікна в авто глави МВС Естонії розбили за дорученням спецслужб РФ - Поліція безпеки

Як повідомлялося, 6 грудня стало відомо про ліквідацію ексдепутата Іллі Киви. За даними джерел Укрінформу в правоохоронних органах, зрадника вбито зі стрілецької зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-