Євросоюз викликав «на килим» російського дипломата у зв’язку зі смертю Навального

Євросоюз викликав «на килим» російського дипломата у зв’язку зі смертю Навального

Укрінформ
Євросоюз викликав тимчасово повіреного у справах Росії у складі місії цієї країни при ЄС, щоб висловити обурення у зв’язку зі смертю в російській в’язниці російського опозиційного політика Олексія Навального.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена у вівторок на сайті Європейської служби зовнішніх дій (ЄСЗД).

«Виконавчий директор ЄСЗД з питань Східної Європи, Росії, Центральної Азії, регіонального співробітництва й ОБСЄ Міхаель Зіберт (Michael Siebert) викликав тимчасово повіреного у справах місії Російської Федерації при ЄС в Брюсселі Кирила Логвінова. Сторона ЄС висловила обурення у зв'язку зі смертю російського опозиційного політика Олексія Навального, за яку повну відповідальність несе президент Путін та російська влада», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, виконавчий директор ЄСЗД закликав Росію дати дозвіл на проведення незалежного та прозорого міжнародного розслідування обставин раптової смерті Навального. Він звернувся до Росії з вимогою видати тіло загиблого його родині без подальших зволікань та дозволити родині організувати його поховання.

Читайте також: Дочка Нємцова закликала відповісти на вбивство Навального підтримкою України

«Під час виклику російського дипломата Міхаель Зіберт наголосив, що Росія повинна негайно та безумовно звільнити всіх інших політичних в’язнів, а також тих, хто були затримані на місцях вшанування пам’яті Олексія Навального», - йдеться у документі.

Як повідомлялося, 16 лютого Федеральна служба виконання покарань РФ заявила, що опозиційний російський політик Олексій Навальний помер у колонії №3 у Ямало-Ненецькому автономному окрузі. Напередодні Навального 27-й раз відправили у ШІЗО. Його етапували до колонії «Полярний вовк» у середині грудня 2023 року. Вперше до ШІЗО цієї колонії політика відправили 9 січня. До етапування до колонії «Полярний вовк» Навальний перебував у ВК-6 у Володимирській області. 17 лютого представниця Навального Ярмиш підтвердила факт його смерті.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-